Werken bij MKB Schoon!
hero-scrollScroll verder

MKB Schoon! floreert door persoonlijke service

In 10 jaar is MKB Schoon! uitgegroeid tot een bekende speler in de markt die opvalt door de korte lijnen. Met drie eigenaren die elkaar naast de commercie en uitvoering uitstekend aanvullen: Joost Hermsen verzorgt de inkoop, zijn broer Christian regelt de personeelszaken en financiën en Martheyn Muntendam richt zich meer op de automatisering binnen het bedrijf.

Betrokken vanaf het eerste moment

Martheyn: “Bij MKB Schoon! zijn we allemaal gelijk. Niemand staat boven of onder elkaar, we staan naast elkaar. Van schoonmaakmedewerker tot directeur. En niet vergeten de klant. Daarin ligt ook ons onderscheidend vermogen. We zijn betrokken bij elkaar en met elkaar. Mijn compagnons en ik zijn de hele dag door bereikbaar en de deur staat altijd open. Dit hebben we bewust altijd voor ogen gehad, maar het was ook iets natuurlijks. Hoewel dit niet zomaar voor elk bedrijf geldt, wisten wij: zo gaan we het doen. Daar plukken wij, de schoonmakers én de klanten dagelijks de vruchten van. Schoonmaakmedewerkers, rayonleiders, klanten, leveranciers, we weten wat we aan elkaar hebben en dat er altijd ruimte is voor een open gesprek en dialoog.”
 

Samenwerking gebaseerd op vertrouwen

De drie eigenaren van MKB Schoon! zijn niet alleen betrokken bij de verkoop en de opstart van de schoonmaakdiensten, ook houden ze de uitvoering in de gaten: “Wij als eigenaren blijven bereikbaar als contactpersoon. De klant investeert in een dienst op basis van ons persoonlijke en op maat gemaakte voorstel. Die vertrouwensband is voor ons heel belangrijk. Daarom heeft de klant altijd één contactpersoon en zijn wij eindverantwoordelijk.” Met vaste regelmaat bezoekt Martheyn de klanten in zijn regio. Tijdens die gesprekken wordt er geëvalueerd en eventuele vragen beantwoordt. De rayonleiders worden ingelicht en zijn op de hoogte van de actiepunten die voortkomen uit de evaluatie: Dat snelle schakelen en direct actie ondernemen wordt gewaardeerd door onze klanten. Samen met mijn compagnons hebben we meer dan 80 jaar ervaring in de schoonmaakbranche.
 

Persoonlijk contact is onze kracht

MKB Schoon! bestaat ruim 10 jaar en heeft een mooi klantenbestand met kantoorpanden, zorgcentra’s en scholen. Een goede diversiteit vindt Martheyn: “De omvang die we nu hebben is overzichtelijk en we hebben niet de ambitie om veel en snel te groeien. De afstand tot de werkvloer is kort en we hebben persoonlijk contact met onze relaties. We focussen ons momenteel op het doorkomen van de coronaperiode. Want de impact is in onze branche wel degelijk voelbaar. Daarom kiezen we niet voor groei, maar voor stabiliteit en kwaliteit. We blijven doen waar we goed in zijn: schoonmaken.” Digitalisering en innovatie is niet onbekend bij MKB Schoon!: “CleanJack is een interactief systeem voor tijd- en aanwezigheidsregistratie. Via een persoonlijke pas en een mobiel registratiesysteem kunnen onze medewerkers eenvoudig in- en uitklokken op de werklocaties. Zo weten we precies waar onze mensen aan het werk zijn en wanneer het werk is afgerond. We kunnen direct actie ondernemen als een medewerker niet op tijd aanwezig is en we hebben geen papieren rompslomp meer rondom de urenregistratie.”

Delen

Wilt u uw mogelijkheden verder onderzoeken?

Neem contact op zodra u onze diensten wenst!

Contact

  • MKB Schoon!
    Korte Schaft 21 b
    3991 AT Houten
  • Platinastraat 10 e
    2872 ZX  Schoonhoven