Werken bij MKB Schoon!
hero-scrollScroll verder

Medewerker aan het woord: Ilse over MKB Schoon!

“Ik heb ruim 12 jaar gewerkt voor Hermsen Schoonmaakservice, het schoonmaakbedrijf van de ouders van Christian en Joost. Ik ken ze dus al een hele tijd. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan waren zij een belangrijk klankbord voor mij. Er kwam een functie vrij en ik mocht direct beginnen als administratief medewerker op het kantoor in Houten. Al vanaf het begin heb ik een gevoel van thuiskomen en na een periode van 7 jaar zit ik nog steeds op mijn plek bij MKB Schoon! In mijn vak is er door automatisering en digitalisering veel veranderd. Door de tijdsbesparing kan ik er nu ook echt zijn voor de medewerkers.”

Slim systeem ter ondersteuning

“Als administratief medewerker verzorg ik alles omtrent het personeel. Van contracten bij indiensttreding, verloning, ziekmeldingen en meer. Momenteel werken er ongeveer 175 mensen bij MKB Schoon! Zelf sta ik in direct contact met de directie, maar de schoonmaakmedewerkers spreek ik regelmatig over HR-zaken zoals bijvoorbeeld voor een werkgeversverklaring. Ik werk 5 uur per dag, verdeeld over de week. Het is belangrijk dat ik elke dag aanwezig ben, omdat ik het werk alleen uitvoer en kan inspelen op ad hoc vragen. Vroeger werd er nog veel handmatig gewerkt op papier en kostte het verwerken van gegevens veel tijd. Tegenwoordig werk ik met een slim systeem dat mij volledig ondersteund bij mijn werkzaamheden. Daardoor kan ik me focussen op de mensen binnen het bedrijf en met één druk op de knop zien hoe de zaken ervoor staan.”

 

Diversiteit in werkzaamheden

“De schoonmakers bij MKB Schoon! hebben direct contact met de rayonleiders en zij rapporteren weer aan de directie. Zo staat dat op papier, alleen bij de directie staat de deur open voor iedereen die er werkzaam is. Juist die directe, korte lijnen en de persoonlijke benadering sieren het bedrijf. Welke functie iemand ook heeft binnen het bedrijf, iedereen gaat voor het schoonmaakdoel. Hoewel ik niet werkzaam ben op de vloer, krijg ik veel mee van de rayonleiders en directie op kantoor. Ik werk dan wel achter de schermen, maar door de open communicatie en betrokkenheid weet ik precies wat er speelt. Wat ik het leukste aan mijn werk vind is de diversiteit. Geen enkele dag is hetzelfde. De sfeer is goed en ik kan met mijn werkzaamheden mensen echt verder helpen.”

Delen

Wilt u uw mogelijkheden verder onderzoeken?

Neem contact op zodra u onze diensten wenst!

Contact

  • MKB Schoon!
    Korte Schaft 21 b
    3991 AT Houten
  • Platinastraat 10 e
    2872 ZX  Schoonhoven